نماینده پاوه و اورامانات در گفتگو با صدای آزادی: مدیری که‌ شفاف حرف نزند صلاحیت مدیریت ندارد

ساخت وبلاگ

اشکان میری: کمتر وبلاگ نماینده کلمه ‌ای در استان کرمانشاه به این اندازه ساده و صمیمی دیده ام. با لباس فاخر کُردی آمده و ما هم به احترام این پوشش فاخر، همگی لباس کُردی پوشیده ایم. مصاحبه‌گر اصلی دکتر رضا موزونی است. اما در طول مصاحبه همکاران دیگر هم با او همراه می شوند تا وبلاگ گفتگو کلمه یی گرم تر شکل بگیرد. دکتر شهاب نادری وبلاگ نماینده کلمه وبلاگ پاوه کلمه و اورامات برای ورود به همه مسائل استان آماده است اما ترجیح می دهد که بیشتر «فرهنگی» صحبت کند. در این وبلاگ گفتگو کلمه ی خواندنی ما را همراهی کنید :

_ ضمن خیر مقدم به‌ شما آقای دکتر نادری، برایم جالب است که‌ بدانم واکنش بقیه‌ نمایندگان به‌ لباس کوردی شما در هنگام حضور در مجلس چیست؟ 

لباس کوردی اصالتم را نشان می‌دهد. لباسی با ارزش است و هم اینکه‌ ظرافت خاصی دارد. وقتی که‌ با این لباس به‌ صحن علنی مجلس می روم، نمایندگان، نظری مثبت به‌ آن دارند و با شوق و ذوق در مورد لباسم صحبت می کنند و جالب است هنگامی که‌ با لباس کوردی حاضر نمی‌شوم همه‌ می‌پرسند و می گویند: چرا با لباس کوردی نیامده‌ای!؟ در کشور ما تنوع اقوام بسیار زیاد است و هنگامی که‌ در صحن مجلس بعضی از نمایندگان با لباس های بومی‌شان حاضر می‌شوند، رنگ و بویی متفاوت به‌ مجلس می دهند که‌ این نشان دهنده‌ غنای فرهنگ اقوام ماست.  

_ با توجه‌ به‌ ظرفیت و پتانسیل فرهنگی خاصی که‌ در استان کرماشان وجود دارد، آیا نهاد های متولی فرهنگی به‌ ویژه‌ اداره‌ فرهنگ و ارشاد اسلامی از این ظرفیت و پتانسیل به‌ خوبی استفاده‌ می کنند و  گامی در جهت شکوفایی آن بر می دارند؟

کرمانشاه به قول مستشرق معروف، هندوستان ایران شناخته‌ می شود و تمامی اقوام، تیره ها و طوایف در آن به‌ خوبی و در صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند. این یک نکته مهم و با ارزش است اما به گمانم مسؤولان قدر این همه پتانسیل مثبت را نمی دانند. روزی از رئیس صدا و سیمای مرکز استان درخواست کردم که‌ به‌ نمایندگان این اقوام در استان کرمانشاه اجازه‌ دهند با لباس و زبان بومی خودشان در صدا و سیما حاضر شوند به همان شکلی که‌ در ایلام و کردستان شاهد این حضور موفق هستیم.

جا دارد گلایه‌ای هم از آن مجموعه داشته باشم: در زمانی که‌ زلزله‌ اتفاق افتاد، آنچنان شایسته‌ و بایسته‌ به‌ شهرستان های ثلاث باباجانی و وبلاگ پاوه کلمه ‌ پرداخته‌ نشد و پوشش خبری و اطلاع رسانی در این مناطق با ضعف هایی روبرو بود.

یکی از مهمترین فاکتورها و ظرفیت های فرهنگی جامعه‌،کتاب است. اعتقاد من بر این است که‌ اگر کتاب از هر جامعه‌ای گرفته‌ شود آن جامعه‌ محکوم به‌ فناست و مطالعه‌ یکی از ضروریات زندگی هر انسانی به‌ ویژه‌ جوانان است. این مقدمه‌ را گفتم تا به‌ موضوع ادارات فرهنگی با یک مثال ورود کنم، از آنجایی که‌ مردم منطقه‌ی ما اهل کتاب خوانی و مطالعه‌ هستند، بنده‌ چندین هزار جلد کتاب متناسب با قشر ها و سنین مختلف مهیا کرده‌ام، اما جای تاسف است که‌ نتوانسته‌ام حتی یک جلد از آنها را وارد منطقه‌ی انتخابی خودم کنم و چندین بار گفته‌ام که‌ با توجه‌ با آماری که‌ در تمامی شهرها، روستاها و بخش ها وجود دارد کتابخانه‌ای ایجاد کنیم تا از این کتاب ها نیز استفاده‌ای شود. اما ضعف وبلاگ مدیری کلمه ت فرهنگی در ایجاد کتابخانه‌ و تقسیم کتاب‌ها در منطقه‌ به‌ وضوح آشکار است.

_در فرهنگ وبلاگ اورامانات کلمه آیین ها و مراسمات خاصی وجود دارد، آیا میراث فرهنگی و مجموعه‌ فرهنگی استان توانسته‌ آنها را ثبت کند که‌ باعث جذب گردشگر شود؟

با‌ اطمینان میگویم نه‌! با توجه‌ به‌ تنوع فرهنگی، لباس، مراسمات ویژه‌، مهمان نوازی و دیگر ویژگی های جاذب توریستی، مجموعه‌ فرهنگی استان نتوانسته‌ از این پتانسیل ها به‌ خوبی استفاده‌ کند. نمونه های بسیاری برای نشان دادن ناکارآمدی مجموعه میراث فرهنگی وجود دارد. ببینید! شکارگاه خسروپرویز که‌ چندین سال عملیات مرمت بر روی آن انجام شد، گواه خوبی بر این ادعاست. به‌ جای اینکه‌ به‌ عنوان جاذبه‌ای برای گردشگری تبدیل شود، متاسفانه‌ نتیجه‌ عکس داده‌ است و نتوانسته‌ با آن همه‌ هزینه‌ که‌ صرف بازسازی و مرمتش شد، نتیجه‌ای مثبت بدهد.

بعضی از مناطق و استان ها فقط گور دخمه‌ای دارند و با صرف تبلیغات زیاد، آن را به‌ شهرت بیش از اندازه‌ای می رسانند و گردشگر زیادی را نیز جذب می کنند. اما در استان کرماشان با داشتن بیش از دو هزار اثر ملی هنوز نتوانسته‌ایم بجز بیستون اثری جهانی ثبت کنیم. طاق بستان که‌ شهرتی جهانی دارد هنوز پرونده‌اش در مراحل اداری ثبت خاک می‌خورد. اخیرا در منطقه‌ی وبلاگ اورامانات کلمه کاوشگران خارجی به‌ آثاری جدید برخورده‌اند و آن را کشف کرده‌اند. این مایه‌ی تاسف برای وبلاگ مدیری کلمه ت فرهنگی استان است که‌ کاوشگرانی خارجی به‌ منطقه‌ی ما می آیند و آثار را کشف می کنند، در حالی‌که‌ ما کاوشگران بسیار خوبی در کشور و حتی در استان داریم. اما به‌ دلیل وبلاگ مدیری کلمه ت ناصحیح از کار دور گرفته‌اند. مشکل اساسی ما در این است که‌ مدیرانی داریم که‌ عاشق پست و مقام هستند نه‌ تدبیر و وبلاگ مدیری کلمه ت و به‌ جای اینکه‌ شخص مدیر به‌ صندلی وبلاگ مدیری کلمه ت جایگاه بدهد میز و صندلی به‌ آن مدیر ارزش می دهد. مدیران فرهنگی ما باید دیدگاه فرهنگی داشته‌ باشند نه‌ سیاسی! اما متاسفانه‌ مدیر فرهنگی استان ما، مدیری نیست که‌ رزومه فرهنگی داشته‌ باشد. مدیری است که‌ بنا بر تصمیمات سیاسی انتخاب می شود و از انتخابی سیاسی برای حوزه فرهنگی نیز نباید انتظار نتایجی جز این داشت. 

_یکی از نکات درد آور استان ما، فقر ویژه‌ی وبلاگ مدیریت کلمه ی در استان است. وبلاگ مدیریت کلمه غیر بومی متوسط به پایین عامل مهمی در عدم توسعه یافتگی استان است. سوال من از شما این است که‌ نمایندگان ما در هرم تصمیم گیری کلان برای انتخاب این نیروی های وبلاگ مدیریت کلمه ی چه‌ نقشی داشته‌ اند؟

ببینید! معتقدم که وبلاگ مدیریت کلمه یک هنر است. مدیر باید شهامت، شجاعت و جسارت داشته‌ باشد. مدیری که‌ واضح و وبلاگ شفاف کلمه حرف وبلاگ نزند کلمه وبلاگ صلاحیت کلمه وبلاگ مدیریت کلمه وبلاگ ندارد کلمه . کرماشان در ادوار مختلف مجلس نمایندگان خوبی داشته‌ است که‌ هرکدام به‌ نحوی برای استان تلاش کرده‌اند، اما شاید در بعضی مواقع وبلاگ نماینده کلمه ‌ای شهامت لازم را بیان بعضی مسائل نداشته‌ باشد.

وبلاگ نماینده کلمه ‌ توسط توده‌ مردم انتخاب می شود. پس باید توانایی گفتن حقایق را داشته‌ باشد. در بحث مدیریت کلان استان، قبل از انتقاد باید ارزشیابی درست و دقیقی از عملکرد مدیران داشته‌ باشیم و سپس به‌ نقد آنان بپردازیم. هنگامی که‌ هوشنگ بازوند به‌ عنوان استاندار انتخاب شدند، روز اول به‌ ایشان گفتم که‌ شش ماه بر عملکرد شما نظارت می‌کنم و اگر توانایی مدیریت استان را در شما ببینم حامی شما خواهم بود و در کنارتان می ایستم اما اگر آن توانایی را در شما نبینم منتقد شما خواهم بود.

 برای استانداران سابق، معاونانش و فرمانداران نامه‌ نوشتم و از ایشان خواستم که‌ ارزشیابی از عملکرد خود را به‌ من اطلاع دهند تا بتوانم در مورد استان اظهار نظری دقیق در مجلس داشته‌ باشم ولی با گذشت دو سال از آن نامه‌ هنوز هیچ جوابی دریافت نکرده‌ام. بعضی از مدیران استان، مدیر میز و صندلی هستند. عاشق جایگاهشان هستند و آن را رها نمی کنند، به‌ فرمایش حضرت علی (ع) انسان ترسو گناهکار است. به‌ اعتقاد من نیز بعضی از مدیران ترسو هستند و شهامت تصمیم‌گیری ندارند.

برخی افراد در دستگاههای اجرایی استان وجود دارند که‌ به‌ آسمان و زمین چنگ می اندازند که‌ پست و مقامی بگیرند و هنری نیز در مدیریت ندارند و متاسفانه نمایند‌گان هم نقش آنچنانی در این زمینه‌ ندارند.

 زمانی استان کرماشان به‌ عنوان استان پنجم شناخته‌ می شد و سرآمد دیگر استان های غرب کشور بود اما اکنون استان ما نسبت به‌ دیگر استان ها پسرفت داشته‌ است. به‌ نظر من عامل این پسرفت نیز نیروی انسانی است و این عوامل انسانی شامل نمایندگان، مدیران، مسؤولان و دستگاه هایی می شود که‌ در استان اعمال نظر می‌کنند. اینان سبب اصلی این پسرفت هستند. نمونه‌ بارز آن قطار کرماشان است که‌ از سال 68 موضوع روز استان کرماشان بوده‌ است پس از این همه‌ سال با تلاش مدیران و مجمع نمایندگان به‌ سرانجام نرسید. یا منوریل شهر کرماشان که‌ در دنیا منسوخ شده‌ و بافت شهر را به‌ هم زده‌ است.

بعضی از مدیران بومی توانایی لازم مدیریت را ندارند اما ممکن است مدیری غیر بومی به‌ استان بیاید که‌ توانمند باشد و به‌ خوبی فعالیت کند. بومی بودن و غیر بومی بودن نباید مورد بحث باشد و ملاک را بر توانایی خدمت مدیر بگذاریم و باید هر کس که‌ کمکی به‌ استان کرد در کنارش باشیم و به‌ او کمک کنیم. استاندار به‌ خوبی در حال تلاش است اما نیاز به‌ تیمی دارد که‌ بتواند این تلاش ها را به‌ سرانجام برساند.‌ در سالیان گذشته همیشه‌ بحث بر این بوده‌ که‌‌ بزرگترین معضل کرماشان بیکاری است اما کسی به‌ حرف های ما گوش نمی دهد. ولی من به‌ مرحله‌ای رسیده‌ام که‌ وارونه‌ صحبت می‌کنم و از افعال معکوس استفاده می کنم و از امکانات استان کرماشان به‌ نیکی اسم می‌برم! تا بلکه‌ در بین مسؤولان گوشی شنوا پیدا کنم!.

_ یکی از ایرادهای ناظران بر عملکرد مدیریت استان، عدم وجود وبلاگ نماینده کلمه ‌ای توانا برای حل مشکلات استان بوده‌ است. نمایندگان استان کرماشان به‌ صورت جمعی کارنامه‌ای موفق در طول چندین دوره‌ مجلس از ابتدای انقلاب تا کنون نداشته‌اند. شما به‌ عنوان نماینده‌ امروز استان در مجلس، ضعف نمایندگی را در این پسرفتی که‌ می گویید در کجا می‌بینید؟ و نقش نمایندگان در این چهار دهه‌ در مشکلات استان چه‌ بوده‌ است؟

با تمام احترامی که‌ برای نمایندگان ادوار گذشته‌ مجلس در استان کرماشان قائلم، معتقدم ما تا کنون کار گروهی انجام نداده‌ایم. اگر مجمع نمایندگان مجلس استان کرماشان در تمامی ادوار، برای امور عام المنفعه یکدست و هماهنگ می بودند، قطعا موفق می شدند. در این دوره‌ برای اولین بار است که‌ مجمع نمایندگان کرماشان با همدیگر هماهنگ هستند. ما حتی گاهی در مجلس در کنار یکدیگر حرکت می‌کنیم و این نکته‌ی مثبتی برای مجمع نمایندگان است.

در ادوار گذشته‌ بزرگترین مشکل نمایندگان عدم همکاری و هماهنگی بین آنها بود و هر کدام بر اساس تفکر خود اقدامی می کردند. نتیجه‌ این عدم هماهنگی سبب آن شده‌ است که‌ امروز استان کرماشان بالاترین نرخ بیکاری در کشور را دارد. در آخرین بازدیدی که‌ از صنایع استان داشتم فهمیدم که‌ از 362 کارگاه و کارخانه صنعتی حاضر در استان تعداد محدودی فعال است! بعضی افراد در مجلس روزه‌ سکوت می‌گیرند اما این خیانت به‌ رای مردم است. بلکه‌ باید وکیل مردم برای مطالبات مردم شهر و استان خود پیگیر باشد، نمونه‌ها از این دست بسیار زیاد است اما نمایندگان استان کرماشان در این دوره‌ هماهنگی بسیار خوب و بالایی دارند و تمام تلاش خود را در جهت بهبود شرایط حاضر می کنند.

_ اما با این اوصاف نمایندگان این دوره‌ نیز کارنامه‌ مصداقیِ موفقی ارائه‌ نداده‌اند. مشکل چیست؟ آیا ضعف در اطلاع رسانی است یا هنوز اقداماتتان به‌ نتیجه‌ نرسیده‌است؟

نمایندگان پس از انتخابات و اعلام نتایج با یک مشکل بزرگ روبرو می شوند و آن «رها شدن از سوی مردم است!» و به‌ جای مطالبه‌ گری و درخواست پیگیری، بیرون از گود می نشینند. یکی از بزرگترین آفات جامعه‌ ما، انتخاب نماینده‌ بر اساس قومیت و قبیله‌ای‌است. هنگامی که‌ انتخاب ما به‌ جای آنکه‌ بر اساس آگاهی و علم به‌ توانمندی کاندیدا بر اساس قومیت باشد، او را رها می‌کنیم.

در این شرایط سخت بین المللی و جنگ تمام عیار اقتصادی، دولت با تمام مشکلاتی که‌ دارد، تلاش خود را می کند اما بعضی نیز در راه پیشرفت سنگ اندازی می‌کنند و با آشفتگی در بازار به‌ دنبال سود بردن خود هستند. ما به‌ همراه تمامی مسؤولان و مردم به‌ دنبال حل مشکلات و برون رفت از این شرایط سخت هستیم.

_ به‌ عنوان یک نماینده‌ استان کرماشان در مجلس آیا موردی هست که‌ خواسته‌اید برای مردم انجام دهید ولی موفق به‌ انجام آن نشده‌اید؟

  بر اساس تعهدات اخلاقی که‌ نسبت به‌ جامعه‌ و استانم دارم حرکت کرده‌ام و تمام تلاشم را برای پیگیری مطالبات مردم به کار برده‌ام اما بعضی کارها همانند گازرسانی به‌ تمام مناطق، نوسازی راهها، ایجاد اینترنت پرسرعت در مناطق دور افتاده‌ و... هستند که‌ هنوز بطور کامل انجام نشده‌اند. هرچند پیگیری خودم را تا حد توان انجام داده‌ام و آنچه‌ که‌ به‌ عنوان تکلیف شرعی و قانونی خود میدانم انجام داده‌ام اما بعضی از کارها به‌ انجام نرسیده‌اند. الان در مناطق حوزه‌ انختابیه‌ خودم نهضت گاز رسانی به‌ راه افتاده‌ است و این احتمال را می‌دهم تا پایان سال 98 هیچ روستایی بدون گاز نماند. اما در بعضی موارد کم کاری و کوتاهی از سوی مسؤولان نیز به‌ چشم می آید.

_ مهندس بازوند به‌ عنوان استاندار در حال انجام وظایف خود است، اما به‌ عنوان یک روزنامه‌نگار منتقد، نظرم بر این است که‌ یک اتاق فکر قوی در پس این تلاش ها وجود وبلاگ ندارد کلمه و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و بیکاری گواهی بر این ادعاست. شما به‌ عنوان نماینده‌ استان، آیا این نوع بازخوانی از عملکرد مدیریت ارشد استان را داشته‌اید و یا اینکه‌ بر همراهی مدیریت استان معتقد هستید؟

سوال خوبی است. هیچ شخصیتی به‌ صورت تمام و کمال، کامل نیست. هنگامی که‌ آقای بازوند به‌ استان آمدند، استان کرماشان دچار یک بلای طبیعی به‌ نام زلزله‌ شد. در اوایل این اتفاق شاهد بودیم که‌ ایشان با تمام وجود در حال تلاش و رفع موانع است. ارزیابی مجمع نمایندگان از عملکرد ایشان نیز در هنگام بروز زلزله‌ و کنترل اوضاع مثبت بود. به‌ نظر من اگر این زلزله‌ در زمان مدیران قبلی رخ میداد، توانایی کنترل شرایط و پیگیری مشکلات از عهده‌ آنان خارج بود و تا جایی که‌ اطلاع دارم در هیئت دولت آقای دکتر رحمانی فضلی گفته‌ بوند که‌ خدارا شاکرم که‌ در هنگام بروز زلزله‌ مهندس بازوند آنجا منتصب بودند و توانستند شرایط را مدیریت کنند. عملکرد ایشان تا به‌ اکنون قابل قبول است.

مشکلات اقتصادی ریشه‌های بلندی دارد که به‌ بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری هم برمی‌گردد. یکی دیگر از عوامل مهم پسرفت در استان بوروکراسی و کاغذ بازی بی جهت است. سرمایه‌ گذاری که‌ می خواهد در استان ما سرمایه‌ گذاری کند، آنچنان با تعدد جلسات و روال کند اداری مواجه‌ می‌شود که‌ نهایتاً از تصمیم خود مبنی بر سرمایه‌ گذاری در استان منصرف می‌شود. اما اکنون عملکرد آقای استاندار در جهت جذب سرمایه‌ گذار را مثبت ارزیابی میکنم و می‌بینیم تلاش خود را در جذب آنان به کار بسته‌ است. سرمایه‌گذار از هر جایی که‌ بیاید و بخواهد اقدامی در استان انجام دهد مایه‌ خیر برای ماست، اما گلایه‌ای که‌ از بعضی مدیران دارم آن است که‌ با اقدامات بی جهت سرمایه‌گذار را دلسرد می‌کنند و سبب خارج شدن آنان از استان می‌شوند.

با اتفاق خوبی که‌ اخیرا افتاده‌ است و معاون اقتصادی جدیدی که‌ آمده است امیدواریم این مشکلات هم کاسته‌ شود. طبق پیش بینی مصوب مالیات استانهای کشور، استان تهران باید 6/6 درصد درآمد برای خزانه‌ کشور داشته‌ باشد، استان اراک 3 درصد، خراسان رضوی منفی اما سهم استان کرماشان 3/27 درصد است که‌ این خیانت به‌ این مردم است و باتوجه‌ به‌ آیتم های صنعت، بیکاری و اقتصاد که‌ استان کرماشان دارد این پول باید از طریق مردم جمع آوری شود که‌ فشاری بیش از اندازه‌ را به‌ مردم استان وارد می‌کند و ظلمی در حق مردم کرماشان است. به‌ دلیل آنکه‌ زیرساختی برای ارزش افزوده‌ در استان وجود وبلاگ ندارد کلمه کرماشان رتبه‌ اول در کشور را بدست می آورد. عامل اصلی این مشکل هم عدم وجود سرمایه‌گذار بخش خصوصی است که‌ مشوقی وبلاگ ندارد کلمه .

 هم اکنون با حمایت مجمع نمایندگان استان کرماشان، منطقه‌ آزاد تجاری قصرشیرین باز شده‌ است و منطقه‌ ویژه‌ اقتصادی و صنعتی وبلاگ اورامانات کلمه در کمیسیون اقتصادی مجلس در حال رایزنی است. مهندس بازوند علاقه‌مند به‌ حل مشکلات اقتصادی استان است و با توجه‌ به‌ پیشینه‌ای که‌ در سالهای قبل در استان های مختلف دارد امیدوار به‌ حل مشکلات با همکاری همدیگر هستیم.  اما بعضی دیگر از مدیران اگر اداره‌ شان بسته‌ باشد بهتر از آن است که‌ مدیر باشند و اداره‌شان باز باشد. به‌ صورت مصداقی می‌توانم مدیریت منابع آبی را نام ببرم. وبلاگ پاوه کلمه ‌ در کنار سد داریان است اما آب شرب قابل قبولی وبلاگ ندارد کلمه و این در حالی است که‌ آب حوزه‌ وبلاگ اورامانات کلمه به‌ استان های دیگر می رود. مردم آن منطقه‌ برای تأمین آب شرب خود نیز درمانده‌اند و با مشکلات فراوانی روبرو هستند. یا در بازدیدی که اخیرا‌ از عشایر داشته‌م همه‌ آنان نگران وضعیت خود بودند. در این شهرستان 75 هزار رأس دام داریم اما امور عشایری به‌ عنوان دستگاه متولی تاکنون یک مورد پرونده‌ برای رسیدگی و کمک به‌ آنان تشکیل نداده‌است.

هفته نامه ی صدای آزادی...
ما را در سایت هفته نامه ی صدای آزادی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ahangarnezhado بازدید : 150 تاريخ : سه شنبه 29 آبان 1397 ساعت: 15:33