مهندس رضا رحیمی در گفتگو با صدای آزادی مهمترین اقدامات دولت را در کرمانشاه تشریح کرد

ساخت وبلاگ
مهندس رحیمی معاون استاندار کرمانشاه در گفتگو با صدای آزادی:
شکوفایی صنعت خودروسازی نمادی از پیشرفت کرمانشاه است

چرخ های توسعه در استان کرمانشاه مدتهای مدید از حرکت باز ایستاده بودند اما این سالها دوباره با تدبیر و امید دولت دکتر روحانی و مدیریت مقبول برخی از مدیران ارشد استان گام های قابل توجهی برداشته شده است. یکی از مدیران تلاشگری که صادقانه شب را از روز نمی شناسد و در حال کوششی بی دریغ است، مهندس رضا رحیمی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه است. در یک شب اردیبهشتی مهمان صدای آزادی بود. حضوری امید بخش داشت. با سخنانی که براستی بر دل می نشست. از تلاش های خستگی ناپذیر می گفت و حرف هایی تازه برای اعتلای اقتصادی استان داشت. آنچه در پی می آید، بخش مهمی از سخنان این مدیر توانمند درباره توفیقات دولت تدبیر و امید است که نگاهی هم به استان کرمانشاه دارد:
شاید عملکرد مدیریت استانی دولت آنچنان که باید و شاید دیده نشده است. به عنوان یکی از مدیران دولت تدبیرو امید در استان، ارزیابی کلی شما از عملکرد این دولت چیست؟
به عنوان کسی که نزدیک به ۳۰ سال در کارهای اجرایی و مدیریتی حضور داشته‌ام، نگاه این دولت را نگاهی توسعه‌گرا می‌دانم و قطعاً ثمرات این نگاه توسعه‌گرایانه به زودی مشخص و آشکار می شود. در بحث برجام همین که کشورهایی مثل اسرائیل غاصب و عربستان علیه آن عکس العمل نشان دادند و یا آدمی مثل ترامپ علیه آن اقدام می‌کند، نشان از بزرگی برجام و اهمیت آن برای کشور است.
مسئله ای که در سایه نگاه توسعه گرایانه دولت تدبیر و امید رخ داد. هر چند در مباحث ارتباطات جهانی نمی توان با کشورهای جهان بدون تعامل ارتباط برقرار کرد. در زمان جنگ تحمیلی نیز ما وضعیتی شبیه به دولت فعلی داشتیم آن موقع با تدبیر حضرت امام(ره) و تلاش حضرت آیت الله خامنه‌ای رئیس جمهور وقت، توطئه‌های آمریکا با شکست مواجه شد و نتوانست درِ تعاملات با جهان را بر روی ما ببند. اکنون نیز علی رغم تلاش‌های آمریکا و متحدانش شاهد تعامل خوب ایران با جهانیان هستیم.
دولت یازدهم ارتباط جهانی را به مرحله خوبی رسانده. البته هنوز مشکلات و مسائلی چون تحریم های ظالمانه وجود دارد. این تحریم ها حق کشور و مردم ما نبود و در اثر بی‌تدبیری گذشته به اینجا رسیدیم و آثار آن هنوز باقی است. انصافاً سیاست‌های دولت با راهنمایی و تدبیر مقام معظم رهبری موفق بوده اما باید بگویم ما بدون تعاملات جهانی نمی توانیم مشکلات اقتصادی کشور را حل کنیم.
اگر امروز پیشرفت هائی در اقتصاد داریم مدیون همین تعاملات است. ما تا چند سال پیش در زمینه استخراج و فروش نفت از کشوری مثل قطر عقب افتادیم اما امروز در «عسلویه» به جایی رسیده‌ایم که در برداشت نفت و گاز و ذخایر مشترک جلو هستیم و نفت خام را هم فرآوری می‌کنیم. اگر تعاملات نباشد ما هیچگاه نخواهیم توانست پروژه بزرگی چون پالایشگاه آناهیتا که از مصوبه دور اول دولت قبلی از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان است را به اتمام برسانیم.آوردن فناوری و تکنولوژی در سایه تعاملات جهانی رخ خواهد داد.
در بحث قیر طبیعی که ما در کشور ۷۰ درصد منابع قیر را داریم، اگر در تامین تکنولوژی فرآوری آن مشکل نداشتیم، امروزمی توانستیم ده ها محصول از قیرطبیعی به دست بیاوریم. اگر این تکنولوژی و فناوری وارد کشور شود، موجب ایجاد اشتغال‌زایی خوبی برای جوانان استان خواهد شد.
به نظر شما آیا پیشرفت و توسعه فقط در سایه تعاملات جهانی شکل خواهد گرفت؟
یقیناً همینطور است. به عنوان مثال در خصوص تجهیزات پزشکی و تامین آن که در کشور و استان به شکل خوبی در حال اجرا است به واسطه همین تعاملات به دست آمده یا همین کارخانه خودروسازی کرمانشاه که در دولت قبل فقط زمین آن خریداری شده بود اکنون به خاطر همین تعاملات آغاز به کار کرده است و می‌تواند علاوه بر اشتغال مستقیم اشتغال زایی غیرمستقیم فراوانی برای استان داشته باشد این کارخانه قراراست خودرو پژو پارس را تولید کند و طوری خط‌های تولید آن طراحی شده که بتوانیم خودروهای مدرن دنیا را هم در سایت کرمانشاه تولید کنیم و این خود جزو افتخارات دولت است که تعاملات جهانی سبب آن گردیده و البته امیدوارم بخش خصوصی، کارآفرینان و تحصیل کرده‌های ما از این فرصت که در کرمانشاه به وجود آمده به خوبی استفاده کنند.

وقتی فاصله بین قطعه‌سازی و خودروسازی کم شود، قطعاً صرفه های اقتصادی خوبی برای استان دارد که مهمترین آن همین اشتغال‌زایی است که به لطف شرکت های پائین دست کارخانه خودرو سازی مثل قطعه سازی به وجود خواهد آمد.
آرامش امروز بازار و اقتصاد ما مدیون اقدامات دولت است. آوردن تورم از 40 درصد به زیر ۱۰ درصد کم افتخاری نیست و آثار این کنترل تورم مستقیم در اقتصاد و صنعت نمایان می گردد، ما در سال های ۹۰ تا 92 رشد اقتصادی منفی داشتیم به لطف الهی اکنون به جایی رسیدم که رشد اقتصادی مثبت شده هرچند برخی از اقدامات دولت، به مرور زمان خود را نشان خواهد داد.
در بخش کشاورزی هم توفیقات خوبی حاصل شد. در خرید تضمینی محصولات در سال های گذشته چیزی حدود ۳۶۰ میلیارد تومان به کشاورزان بابت پول گندم، جو و ذرت پرداخت شد. در همین سال زراعی گذشته نزدیک به ۱۴۰۰ میلیارد تومان دولت خرید تضمینی محصولات داشته. سیاست دولت حمایت از بخش کشاورزی بوده، آرد تولیدی کیلویی ۱۵۰۰ تومان برای دولت هزینه دارد و در هر کیلو ۵۰۰ تومان یارانه پرداخت می‌کند.
از سوئی نیز علاوه بر یارانه پرداختی به همه اقشار دولت سعی نموده با شناسایی دهک‌های پایین جامعه با کمک کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی یارانه پرداختی به این اقشار آسیب‌پذیر را تا سه برابر افزایش دهد و یا طرح بزرگ و ماندگار تحول سلامت که یکی از اقدامات ارزشمند دولت تدبیر و امید بود که هزینه درمان را به شدت کاهش داد و طبیعی است همه این دستاوردهای بزرگ و کوچک قطعا به مدد همین تعاملات جهانی شکل گرفته است.
برجام در سایه تعاملات با جهان رخ داد اما خیلی از منتقدین و مخالفین دولت اعتقادی به دستاوردهای آن خصوصا در استان ندارد اما طبق گفته شما دستاوردهای برجام دراستان‌ ما نیز خود را نشان داده است؟
توافق برجام قطعا مورد تایید مقام معظم رهبری به عنوان عالی ترین مقام کشور هست. ایشان خود سال‌ها مسئول اجرایی کشور نیز بوده و به خوبی مشکلات را درک و رصد می نماید در کنار آن یک تیم هوشمند دیپلماسی توانست در سایه رهنمود‌های رهبری به این توافق بزرگ دست یابد، در همین استان کرمانشاه ما به زودی شاهد بهره برداری از کارخانه بزرگ ذوب آهن خواهیم بود که بیش از ۵۲ میلیون یورو سرمایه‌گذاری در آن صورت گرفته و چند ده میلیارد سرمایه گذاری ریالی که شامل زیرسازی، لوله، آب، گاز و... است و ۴۰۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم خواهد داشت. همین طرح به دلیل عدم تسهیلات ارزی و امکان مبادلات ارزی نزدیک به سه سال با مشکل مواجه بود ولی به لطف و همت دولت و در سایه همین تعاملات امروز شاهد پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه هستیم و یا کارخانه روغن کشی که اولین و بزرگترین کارخانه غرب کشور است و سال ها به دلیل عدم ورود دانه های روغنی مسکوت مانده بود امروز در سایه همین تدابیر در حال شروع به کار است.
نمی دانم کسانی که می گویند برجام بی اثر بوده چه مثالی برای این بی اثر بودن دارند. به عنوان مدیری که سی سال در حوزه اقتصاد و سیاست بوده ام و همه وجودم را صرف نظام ایران و مردم کرده و می کنم، یقین دارم برجام آثار خیر و برکت‌های فراوانی برای کشور داشت.
می دانید که یکی از محمورهای مهم توسعه در کشور و استان ، توجه به جلب نظر سرمایه‌گذاران خارجی است. چقدر سرمایه‌گذاری‌های خارجی و داخلی در طول دولت تدبیر و امید در استان انجام گرفته است؟
در بخش خارجی ما هم اکنون صنعتگرانی داریم که در حال انتقال سرمایه از خارج کشور به داخل هستند و شاید برخی از آنها هنوز ثبت سازمان های سرمایه‌گذاری خارجی نشده ولی مطمئن باشید که کارهای خوب و ماندگاری را در این بخش شاهد خواهیم بود.
در سرمایه گذاری داخلی در سفر مقام معظم رهبری به استان 700 میلیارد تومان به حوزه سرمایه گذاری در استان مصوب گردید. در طی دو سال باقی مانده دولت قبل ۱۵۰ میلیارد تومان جذب شده بود از ابتدای شروع کار این دولت تا آخر سال ۹۴ کل مبلغ مصوب یعنی ۷۰۰ میلیارد تومان جذب گردید این کار بسیار بزرگی بود، در سال گذشته که رئیس جمهور محترم به استان سفر داشتند نیز شاهد مصوبات سرمایه‌گذاری‌های بسیار خوبی در استان بودیم. با افتخار می گویم هیچ واحد صنعتی ما در استان نداریم که در طول این دولت شروع و تعطیل شده باشند بسیاری از واحدهای راکد نیز فعال شده اند. نکته ای که استاندار محترم نیز بر آن تاکید دارند حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی است و حتی در این خصوص به شرکتهای مثل آب، برق و گاز نیز در خصوص همکاری با این واحدها تذکراتی داده اند زیرا تعطیلی یک بنگاه یعنی از دست دادن اشتغال، ما برای فعال کردن واحدها از همه منابع استاده کردیم و سعی نمودیم بنگاه‌ها و واحدها را از تعطیلی در بیاوریم با این حال استان ما هنوز نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.
با این منابع محدود که در استان وجود دارد شاید کار خیلی بزرگی نتوان کرد. ما در سال‌های گذشته به خاطر جنگ شاهد مهاجرت کارآفرینان و سرمایه داران از کرمانشاه بودیم از طرفی هم بانک خیلی منابع برای اعطای تسهیلات ندارد ما باید به سمت جذب سرمایه گذار و کارآفرین از خارج استان باشیم ما تمام مقدمات کار برای سرمایه‌گذاران را فراهم کرده ایم.
در سفر رئیس جمهور به استان 20 میلیارد تومان برای کمک به شهرک های صنعتی پول گرفتیم و در شهرک های صنعتی هزینه کردیم که قیمت تمام شده زمین برای سرمایه‌گذاران کاهش چشمگیری یابد. از سوئی توانستیم سود تسهیلات برای صنایع با اشتغال‌زایی بالا، صنایع دانش بنیان و شهرستان‌های محروم را ۳ تا ۷ درصد کاهش دهیم تا سرمایه‌گذاران بیشتر تشویق شوند.
کرمانشاه به عنوان یکی از استان های مرزی کشور به صورت بالقوه از نعمت مرز و مبادلات ویژه ی تجارت خارجی برخوردار است. دولت چقدر توانست از مزیت مرز در استان و بحث صادرات استفاده کند؟
ببینید! مصداقی بگویم که یکی از اقدامات خوب و ماندگار دولت در استان را ه اندازی مرز سومار بود و شاید کمتر کسی به بزرگی این کار توجه کرده باشد.ما شاهد بودیم که با توجه به مسائلی که کشور عراق با آن درگیر است سمت و سوی تجارت به سوی مهران می رفت اما خوشبختانه توانستیم با راه اندازی مرز سومار نگاهها را به این سمت مجدد بکشانیم و اکنون در طول روز حدود 350 کامیون صادرات در این مرز صورت می‌گیرد و با تکمیل شدن سایر زیرساخت‌های این مرز قطعا در رشد صادرات و تحول و ایجاد اشتغال در شهرستان محرومی چون گیلانغرب کمک خواهد کرد، و این البته در کنار فعالیت سایر مرزهای ما است.
از طرفی هم با پیگیری و تلاش دکتر رازانی بازارچه مرزی پرویزخان به مرز رسمی تبدیل شده و گمرک در آنجا مستقر گردید ولی مشکلی که ما در خصوص صادرات داریم مسائل و ناامنی‌های عراق است اگر این دغدغه نبود قطعا دولت هدف گذاری بیشتری برای بازارچه های مرزی داشت؛ البته طی این سالها خود عراق پیشرفت‌هایی داشته و خودش الان کارخانه سیمان دارد؛ به همین دلیل ما از تجارمان خواستیم در این زمینه دنبال بازارهای جدید هم باشند و خود را به عراق محدود نکنند.
سعی کردیم صادرکنندگان استان را به آنچه که نیاز بازار عراق است آگاه کنیم و حتی الان می توانیم اقدام به صادرات مرغ هم بکنیم و این خود می‌تواند صنعت مرغداری ما را فعال تر کند، پتروشیمی استان خارج از مرزها صادرات دارد و سالیانه ۵۰۰ میلیون دلار فقط از بندر ماهشهر و بندر عباس به سایر کشورها صادرات پتروشیمی داریم، البته ما تمام تلاشمان این است که استان معبر صادراتی نباشد بلکه کالاهای تولید استان صادر گردد زیرا صادرات ۲ یا ۳ میلیارد دلاری برای استان کرمانشاه با این همه ظرفیت و پتانسیل عدد زیادی نیست.
یکی از اقدامات مفیدی که برای رفع بیکاری جوانان انجام داد،بهره مندی از موقعیت ویژهی «مرز» و صادرات است. چه تدابیری در همین زمینه در حال انجام و در مرحله‌ی تصمیم گیری است؟
ما اگر می خواهیم برای جوانان اشتغال ایجاد کنیم راهی نداریم جز اینکه به کالاهای صادرات محور مثل پوشاک و نساجی توجه کنیم ما باید با ارائه تسهیلات کم بهره به صنایع جهت رقابت در بازارهای جهانی کمک کنیم.
جوانان ما دیگر نباید خود را معطوف به کار دولتی کنند باید با ایجاد حرفه‌های جدید و ایجاد مشوق ها فرصت های کار اشتغال و درآمد را برای آنها و استان فراهم کنیم.
سپاس از اینکه وقت‌تان را در اختیار صدای آزادی گذاشتید.

هفته نامه ی صدای آزادی...
ما را در سایت هفته نامه ی صدای آزادی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ahangarnezhado بازدید : 147 تاريخ : شنبه 20 خرداد 1396 ساعت: 14:01