دکتر شهرام فتاحی: کرمانشاه به مدیران کارآمدتری نیاز دارد

ساخت وبلاگ

دکتر شهرام فتاحی، استاد دانشگاه و فعال سیاسی استان:

کرمانشاه به مدیران کارآمدتری نیاز دارد


محسن یاری، صدای آزادی: یکی از روزهای گرم اواسط خرداد ماه 1396 خورشیدی است. قرار است با یکی از چهره های شاخص دانشگاهی گفتگویی داشته باشم. دکتر شهرام فتاحی مهمان ماست. این گیلانغربیِ اهل سیاست که در کارنامه اش عضویت در هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی، کارشناسی علوم سیاسی از دانشگاه اصفهان، کارشناسی ارشد روابط بین الملل از دانشگاه علامه طباطبایی و دکترای تخصصی روابط بین الملل دارد، به بحث هایی دلنشین پرداخت که نشان از دانش ویژه و احاطه اش بر مسائل روز کشور و استان داشت. دکتر فتاحی اکنون معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه را بر عهده دارد و از فعالان برجسته ی حوزه های سیاسی استان است. خلاصه‌ی یک مصاحبه‌ی طولانی با این چهره‌ی استانی در پی می آید:

تحلیل تان از انتخابات ریاست جمهوری و عوامل موثر در پیروزی آقای روحانی چیست؟
کنش انتخاباتی در ایران تا حد زیادی به دلیل نارسایی جامعه مدنی و تحزب کنشی هیجانی است این انتخابات یک وزن کشی سیاسی بین دو جریان اصلی کشور بود که هر دو جناح توانستند هواداران منفعل خود را وارد صحنه انتخابات کنند. هر چند پیروزی دکتر روحانی می توانست پررنگ تر هم باشد؛ چرا که وی موفق شد خود را به عنوان نماینده اصلاح طلبان معرفی کند و دیالوگ روحانی روز به روز به گفتمان اصلاح طلبانه نزدیک و نزدیکتر شد و توانست قشر عظیمی را با خود همراه کند. حتی کسانی هم که نسبت به دولت تردید داشتند، با این نیت که رییسی رییس جمهور نشود، به روحانی رای دادند.
عملکرد دولت چقدر توانست در اقبال عمومی اهمیت داشته باشد؟
ایران ما بین المللی ترین کشور در بین المللی ترین کانون جغرافیایی جهان است. لذا قاطبه راههای توسعه و پیشرفت در کشور ما به ساحت سیاست خارجی مرتبط است . قطعاً به دولت یازدهم نقدهایی وارد است اما اینکه روحانی موفق بود یا نه؟!، باید ببینیم وی دولت را به چه شکلی تحویل گرفت؟ تمام راههای موفقیت در کشور ما در تمامی زمینه ها به چگونگی سیاست خارجی بستگی دارد روحانی به درستی این را درک کرده وتا سرحد امکان در سیاست خارجی تنش زدائی کرد و در این زمینه موفق عمل کرد و این خود در کسب اقبال عمومی موثر بود.
حمایت بزرگان کشور خصوصا در جریان اصلاحات چقدر در کسب پیروزی تاثیرگذار بود؟
یادگار محبوب امام (ره) و رییس دولت اصلاحات جریان ساز و موج آفرین هستند .
ما رجال سیاسی داریم که به واقع جریان ساز هستند سید حسن خمینی و رییس دولت اصلاحات مانند یک موج می توانند جمعیت را جابجا کنند روحانی قطعا وامدار جریان اصلاحات و لیدرهای فکری و عقیدتی اصلاح طلب است.
اکنون که دولت تدبیر و امید با رای قاطع مردم چهار سال دیگر کشور را در دست دارد، اصلی ترین مطالبه مردم خصوصا در استان کرمانشاه که رای بالایی به دولت داده چه می‌تواند باشد ؟
مطالبات مردم صریح و روشن و البته کریمانه است.سزاوار نیست که در دیار مرزداران سلحشور ایران زمین بیکاری بیداد کند و اکثر کارخانجات استان در شرایط نامطلوب و بعضا تعطیلی باشند، در بیشتر نرمهای نامطلوب و برخورنده اجتماعی در صدر جدول باشد کرمانشاه مدیرانی کارآمدتر و یا رویکرد مدیریتی نوین،خلاقتر و مسئولیت پذیرتر را فریاد می زند.
اما نکته ای در گستره توسعه استان نباید از آن غافل ماند چگونگی نقش آفرینی نمایندگان استان است.منزلت و کارکرد وکلای مردم اجل از آن است که دلمشغولی آنها جابه جا کردن مدیران مدارس و نواحی و یا مسئولین بخشها و شهرستانها فارغ از قابلیت ها و لیاقت های آنان باشد.نماینده مجلس به استناد اصل ۸۴ قانون اساسی در طرازی کلان نماینده آحاد ملت ایران بوده و مجاز به اظهار نظر و ارایه طریق می باشد.
قاطبه این حضرات در انتخابات اخیر همپا و همراه جناب رییسی بودند و حال این سوال مطرح است که این دوستان که دلسپرده منویاتی بودند که حدود ۷۰ درصد مردم استان به آن نه گفتند باید در تعیین مدیران خرد و کلان استان فعال ما یشا باشند، پیروزی روحانی و دولت دوازدهم عملاً موضوعیتش را از دست خواهد داد و اصولاً اتفاق خاصی حادث نشده است.
باید امیدوار باشیم که آنان به اراده عمومی احترام بگذارند و همانگونه که حقوق اقلیت را پاس می دارند تجلی احترام به منویات اکثریت باشند

مردم این استان بسیار مهربان و وفادار به انقلاب و کشور هستند با وجود مشکلات خصوصاً در حوزه آسیب‌های اجتماعی و بیکاری باز هم به این دولت اطمینان کردند واین را از استقبال سال گذشته از دولت در سفر استانی و سفر رییس جمهور در آستانه انتخابات به استان اثبات کردند اما کرمانشاه به مدیران کارآمدتر و خلاق تری نیاز دارد یک بازنگری اساسی در این زمینه باید شود این استان بیش از تخصیص بودجه به مدیریت بودجه نیاز دارد افرادی وجود دارند که بر مدیران تاثیر میگذارند یا مدیرانی هستند که تعلق خاطری به دولت ندارند و یا در حال بده و بستان با کاسب کاران سیاسی هستند اما نکته‌ای که نباید در بحث های توسعه ای استان از آن غافل شد نمایندگان هستند این نمایندگان به غیر از یک نفر همگی در جوار آقای رییسی بودند بیشترین تاثیر را هم در تعیین مدیران استان خواهند داشت اگر دولت بخواهد بر مبنای دخالت این جضرات حرکت کند راه به جایی نخواهد برد متاسفانه کار نماینده مردم در مجلس مختص گردیده به تعویض یا انتصاب مدیران مدارس و ادارات، در حالیکه نماینده باید گوش وزبان مردم باشد برای بیان مطالبات اگر قرار باشد مدیریت ارشد استان تابع نظرات نمایندگان باشد پیروز شدن دولت عملا موضوعیت ندارد و اتفاق خاصی نخواهد افتاد و باید ببینیم استاندار و مدیران میتوانند در مقابل فشارها دوام بیاورند، دخالت نمایندگان قطار را از ریل خارج خواهد کرد.
دولت در مقابل چنین نمایندگانی چکار باید کند؟
دولت اگر قافیه را ببازد ستون فقرات اصلاحات باورمند به نظام و انقلاب خواهدشکست.چرا که زین پس هر گونه خسران و ناکارآمدی در دولت روحانی خواسته و ناخواسته به حساب جریان اصلاحات نوشته خواهد شد.دکتر روحانی در دولت دوازدهم ناگزیر از آن است که صریح و صادق هر گونه مانع تراشی و یا ناکارآمدی خود را به محضر مردم و رهبری گزارش نماید.مساله تنها ناهمخوانی احتمالی نمایندگان نیست و برخی مخالف خوانی های آشتی ناپذیر از سوی برخی شخصیت های مهم حقیقی و حقوقی بی پرده پوشی مایه نگرانی و آزردگی است
منطقه آزاد قصرشیرین و بازارچه های مرزی به تنهایی مولد شغل در معنای واقعی آن نیستند.خروج کارخانجات و صنایع استان از ورطه تعطیلی و رکود ،جذب و تخصیص بودجه هر چه بیشتر و خصوصا جذب احتمالی سرمایه گذاری داخلی و خارجی،به سامان رسانیدن سامانه گرمسیری و مدرنیزاسیون و بهینه سازی روزافزون کشاورزی استان و صنایع وابسته آن،بهره وری هر چه بیشتر از معادن و ذخایر استان و ... در زمره این شرح هجران و خون جگر است

آیا با تغییر مدیران مشکلات استان حل خواهد شد؟
من نسبت به کسی ذهنیت ندارم اما مسئله مهم سرمایه انسانی است که نیازمند بازنگری می باشد حل مشکلات نیازمند همکاری و همیاری همگانی است. ببینیم از ظرفیت ها و زیر ساخت های استان چقدر استفاده شده؟ استان نیازمند ایجاد شغل پایدار است. باید فضای کار و تولید را فراهم کرد. مرز قصرشیرین یا دیگر بازارچه‌ها نمی توانند شغل بادوام ایجاد کنند تا زمانیکه شغل به معنای واقعی شکل نگیرد به جایی نخواهیم رسید. باید با جذب سرمایه های خارجی و فعال سازی بازارچه های مرزی و فعال نمودن کارخانجات و صنایع راکد به سمت ایجاد شغل برویم.
کلام آخر ؟
به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی کرمانشاه سینه ستبر ایران اسلامی است. این استان به اندازه کافی رنج دیده است این مردم خسته هستند. اما نشان دادند دل بریده نیستند. تمام همت دولت باید بر این باشد که دل خستگی به دل بریدگی تبدیل نگردد و در جهت رفع مشکلات و معضلات استان گام بردارد.

هفته نامه ی صدای آزادی...
ما را در سایت هفته نامه ی صدای آزادی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ahangarnezhado بازدید : 191 تاريخ : شنبه 20 خرداد 1396 ساعت: 14:01